Alexis Lagae

Architecture & interior design

contact

Alexis Lagae
0485 23 39 54
architect@alexislagae.be
Adres

B. Felix de Bethunelaan8,
8500 Kortrijk.
Alexis Lagae (Kortrijk, °1984) deed zijn studies architectuur in Sint- Lucas in Brussel (°2007). Aanvankelijk werkte hij bij BOB 361 en Stéphane Beel Architects (2007-2015)  op verschillende grootschalige projecten. Daarnaast begon hij in 2009 ook met de eerste eigen projecten, om zich hier vanaf 2015 volledig voor in te zetten.
Alexis werkt als totaalontwerper, en combineert architectuur en interieurarchitectuur. Deze methode van werken heeft grote voordelen: zo valt alles onder één visie, en kan interieur en exterieur, alsook de buitenaanleg op elkaar afgestemd worden. Op die manier kan ook beter rekening gehouden worden met de specifieke wensen van klanten.
Over de loop der jaren heeft hij een diverse portfolio kunnen uitbouwen met renovaties, aanbouwen en nieuwbouw. Opvallend bij renovaties hierbij is dat de architect vertrekt van de stijl van het bestaande gebouw en hiervan een hedendaagse variant van maakt, om een geheel te creëren tussen oud en nieuw. Naast renovatie en verbouwing kan Alexis ook leunen op zijn ervaring bij het ontwerpen en opvolgen van nieuwbouwwoningen. Ook hier speelt de interactie met de omgeving een belangrijke rol in het ontwerpproces. Toch kan men over alle projecten een bepaalde stijl zien terugkeren, die men kan omschrijven als puur, minimalistisch, huiselijk, lichtrijk en open, met veel oog voor de kleine details.
Elk project is anders en krijgt zo de aanpak waarbij kwaliteit en de wens van de klant voorop staan.